ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΑΣ

Εκτύπωση

ΑΘΗΝΑ 12/09/2018

 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ, ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ, ΒΡΩΜΕΡΕΣ

ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΤΗΣ «ΔΑΣ - ΚΚΕ», ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΑΠΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΙΣ Ε.Υ. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ (ΠΡΩΗΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ) ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 27/07/2018 και 12/09/2018 !!!

 

Για άλλη μια φορά, οι μισθοφόροι του εναπομείναντος μεταλλαγμένου ΠΑΜΕ στο Εμπόριο, με τις ευλογίες και την καθοδήγηση μερίδας επαγγελματικών στελεχών του Περισσού, μαζί με μια μικρή ομάδα εργαζομένων στην επιχείρηση που δεν μετριούνται καν στα δάκτυλα του ενός χεριού και που χρησιμοποιούνται, άλλοτε ως τραμπούκοι, άλλοτε ως  χαφιέδες, άλλοτε ως μπαχαλάκηδες και καθημερινά σαν κοινοί ψευδολόγοι συκοφάντες και προβοκάτορες, έδειξαν για άλλη μια φορά  ποιος είναι ο πραγματικός εχθρός  τους.

Ξεδιάντροπα πλέον προσπαθούν να πείσουν τα μεγάλα αφεντικά τους, να κοιμούνται ήσυχα και ότι οι ίδιοι συνεχίζουν τον ανένδοτο αγώνα απέναντι στις όποιες εστίες οργανωμένης αντίστασης υπάρχουν από απλούς εργαζόμενους, μέχρι να τις εξοντώσουν.

Δεν ενοχλούνται πλέον, από ότι φαίνεται, από τους μεγαλοεργοδότες και την απόλυτη ασυδοσία τους, δεν ενοχλούνται από την καταδυνάστευση του συνδικαλιστικού κινήματος από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό (αντίθετα μάλιστα δεν χάνουν ευκαιρία να κάνουν ότι είναι δυνατόν προκειμένου να τον νομιμοποιήσουν), δεν ενοχλούνται από το ξεπούλημα της Κυριακής αργίας, των Σ.Σ.Ε., την απόλυτη επικράτηση των  απάνθρωπων εργασιακών σχέσεων, το τσάκισμα κάθε εργατικού δικαιώματος που έφεραν οι φονικοί μνημονιακοί Νόμοι, ενοχλούνται μόνο από την ύπαρξη ταξικών Σωματείων που τα διαχειρίζονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, χωρίς προστάτες, μπράβους και νταβατζήδες, μακριά από κάθε είδους εργοδοτικές, κυβερνητικές και κομματικές παρεμβάσεις. (Εκτός από εμάς, μαθαίνουμε σήμερα ότι στοχοποίησαν τους εργαζόμενους και το Σωματείο στα LIDL Αττικής). Μπράβο!!! επιτέλους τελειώνετε από τους βραχνάδες.   

Εδώ και μερικά χρόνια και μετά την μετάλλαξη του ΠΑΜΕ, το αυτοαποκαλούμενο «ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα» στο εμπόριο, κατ’ εντολή των μεγάλων αφεντικών τους, έχει στρέψει τα βέλη του απέναντι στους απλούς εργαζόμενους στην πρώην Μαρινόπουλος και το Σωματείο τους.

Ενός Σωματείου, που ανελλιπώς, για πάνω από 36 χρόνια μέχρι και σήμερα, λειτουργεί ως το μοναδικό Πανελλαδικό επιχειρησιακό Σωματείο στο Εμπόριο, που συσπειρώνει και το εμπιστεύονται χιλιάδες απλοί εργαζόμενοι και που απαγορεύεται να γίνει μέλος του οποιοδήποτε στέλεχος της Επιχείρησης. Με εκπροσώπους του επίσης απλούς εργαζόμενους, με κανένα αμειβόμενο πάνω από τον βασικό μισθό των Σ.Σ.Ε.  και με καταστατική υποχρέωση για όλα τα μέλη του να συμμετέχουν σε κάθε κινητοποίηση ή απεργία πραγματοποιείται.

Ενός Σωματείου, πραγματικό αποκούμπι για όλους τους εργαζόμενους, όχι μόνο στο Μαρινόπουλο και τώρα στο Σκλαβενίτη, αλλά και όλων των εργαζομένων στο Εμπόριο πανελλαδικά!!! Ενός Σωματείου που αν και δεχόταν όλα αυτά τα χρόνια καθημερινό ανελέητο  πόλεμο τόσο από την εργοδοσία και τα τσιράκια της, όσο και από το σύνολο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, έχοντας ως μοναδικό όπλο την ενότητα και την εμπιστοσύνη των απλών εργαζομένων, όχι μόνο άντεξε αλλά και ατσαλώθηκε ακόμη περισσότερο. Μάλιστα την πιο δύσκολη στιγμή, εκεί που όλα ήταν υπό διάλυση και όλοι έλεγαν στους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχει ελπίδα, εκεί που οι εντεταλμένοι του Περισσού στο εμπόριο διάλεγαν αφεντικά και έκαναν παρεμβάσεις στα αστικά δικαστήρια προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων αδιαφορώντας για την τύχη των 12.000 εργαζομένων, αυτό το Σωματείο, έχοντας στο πλευρό του όλους τους εργαζόμενους  και λειτουργώντας πάντα με τις δικές τους αποφάσεις, κατάφερε, να κρατήσει όρθιο το σύνολο των εργαζομένων στην επιχείρηση, μηδενός εξαιρουμένου, να διατηρηθούν στο ακέραιο όλες οι θέσεις εργασίας με όλα τα δικαιώματά τους, αλλά και να καταρρίψει  κάθε καταστροφολογία και συκοφάντηση απέναντι του.

 

Ενός Σωματείου, που ακόμη και σήμερα και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε, κατάφερε για όλους τους εργαζόμενους, μικρές μεν αλλά πολύ σημαντικές κατακτήσεις.

Και για να μην θεωρηθεί από κάποιους δύσπιστους ότι γενικολογούμε αλλά και να μην υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το ρόλο και τη νέου τύπου αντιμετώπιση των εργαζομένων που δεν υποτάχθηκαν στις βουλές του κομματικού κατεστημένου, εκτός του ότι για ότι λέμε υπάρχουν, ονόματα, πρακτικά και κάθε αποδεικτικό στοιχείο που το πιστοποιεί, παραθέτουμε και τα αμείλικτα ερωτήματα.

Ποιόν πραγματικά εξυπηρετούσε και με ποιών αφεντικών εντολές αλλά και με τι αντίτιμο πάρθηκε η απόφαση του ΠΑΜΕ το 2012 να κηρύξει βρώμικο  πόλεμο ενάντια στο μοναδικό επιχειρησιακό Σωματείο που λειτουργούσε από τους ίδιους τους απλούς εργαζόμενους, που ήταν το μοναδικό αντίπαλο δέος και αντιπάλευε με μένος τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό στα σούπερ μάρκετ, για το οποίο μάλιστα υπερηφανεύονταν και οι ίδιοι ότι είναι παράδειγμα προς μίμηση και προμετωπίδα για όλη την εργατική τάξη στο εμπόριο? (Υπάρχουν όλα τα πρακτικά και αποδεικτικά στοιχεία).

Ποιανού ανάγκη εξυπηρετούσε η απόφαση του ΠΑΜΕ, την πιο καθοριστική στιγμή για τις εξελίξεις για όλους τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, όχι μόνο να αυτονομήσει αλλά και να στρέψει προβοκατόρικα το Δ.Σ. του παραρτήματος Θεσσαλονίκης ενάντια στο Σωματείο μας (ιδρυτικό μέλος του ΠΑΜΕ) και λίγο αργότερα, αφού παρακράτησε τα οικονομικά του Σωματείου (3.000,00 Ευρώ) υπεξαίρεσε τα μητρώα και όλα τα έγγραφα του Παραρτήματος, να  φτιάξει διασπαστικό Σωματείο στην Β. Ελλάδα του οποίου ο ύπουλος και ύποπτος  ρόλος αποκαλύφθηκε πλήρως στην συνέχεια?

Είναι στη νέα φιλοσοφία του ΠΑΜΕ, την πιο δύσκολη στιγμή για όλους τους εργαζόμενους στο Μαρινόπουλο και το Σωματείο τους και όταν οργάνωναν μαζικότατες συνελεύσεις για να πάρουν καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον τους, να εισβάλουν τραμπούκικα σε αυτές μισθοφόροι του κόμματος που απαιτούσαν να φύγει η εκλεγμένη Διοίκηση και να παραδώσουμε το Σωματείο σε ένα ή δύο άτομα που αυτοί ήθελαν διαφορετικά έβαζαν μπαχαλάκηδες να τα σπάνε? (υπάρχει φωνητικό, φωτογραφικό αποδεικτικό υλικό ακόμη και βίντεο που και οι ίδιοι τράβαγαν με τα κατορθώματά τους).

Είναι στην καινούργια φιλοσοφία του ΠΑΜΕ ή κατ’ εντολή ποιανού αφεντικού να στέλνονται στα αστικά δικαστήρια (και το 2015 και πριν ένα μήνα) απλοί εργαζόμενοι μαζί με το Σωματείο τους, προκειμένου να τους τρομοκρατήσουν και να  τους αποτρέψουν από τους αγώνες αλλά και να τους αφαιμάξουν οικονομικά αφού έφτασαν στο σημείο να ζητάνε από 4ωρους εργαζόμενους 300 ευρώ συν τα έξοδα του Δικαστηρίου, χρησιμοποιώντας μάλιστα σε αυτά τα αίσχη τους το Νομικό μηχανισμό του κόμματος. Γιατί δημοσιοποίησαν με προβοκατόρικο τρόπο στον κομματικό τους τύπο, μέρος του Πρακτικού που φαίνονταν ότι διαγράφηκαν από μέλη του Σωματείου, μέλη της Δ.Α.Σ., αποκρύπτοντας επιμελώς τους λόγους διαγραφής τους. Γιατί δεν δημοσίευσαν αλήθεια όλο το πρακτικό διαγραφής?  

Πάντα βέβαια το μόνο που κατάφερναν ήταν να αυτογελοιοποιούνται.

Αλήθεια σε ποια παράγραφο των θέσεων του Κόμματος είναι γραμμένο ότι στο καθηκοντολόγιο των επαγγελματικών στελεχών του, προβλέπεται να λειτουργούν σαν κοινοί καταδότες των εργαζομένων στα αφεντικά, φτάνοντας μάλιστα στο κατάπτυστο σημείο να  κάνουν κομματικές διαδηλώσεις με όχι πάνω από δέκα κομματικά στελέχη και μέλη του κόμματος, στην έδρα του τότε εργοδότη και να ζητούν ονομαστικά από αυτόν  να τσακίσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων και να αναγνωρίσει αυτούς ως συνομιλητές, όπως φυσικά και έπραξε ο τότε εργοδότης? Τι ειπώθηκε σε αυτή την συνάντηση?

Συγκαταλέγονται στα καινούργια ήθη του ΠΑΜΕ, χρησιμοποιώντας ασφαλίτικους μεθόδους να στέλνει τρομοκρατικά ονομαστικά εξώδικα, με δικαστικούς κλητήρες στον χώρο εργασίας εκπροσώπων του Σωματείου, προκειμένου επίσης να τρομοκρατήσουν, τόσο αυτούς όσο και τους εργαζόμενους?

Αμέτρητες σελίδες χρειάζονται για να καταγραφούν τα αισχρά κατορθώματά τους, που καμία σχέση δεν έχουν με τα Κουμουνιστικά ιδεώδη και αρχές.

Προς το παρόν αρκούμαστε σε αυτά τα λίγα. Με την απάντηση αυτή δεν απευθυνόμαστε πλέον στους ίδιους αλλά στα  μέλη του κόμματος  που είναι απλοί εργαζόμενοι σαν και εμάς αλλά και σε όποιον επιθυμεί να ξέρει την αλήθεια. Τους καλούμε δε και αυτούς όπως και όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο να απαιτούν να ενημερώνονται και να διασταυρώνουν πάντα τα όσα τους λένε. Και ας  αναρωτηθούν? Γιατί αυτό το Σωματείο, συνεχίζουν και κάτω από τα σημερινά δεδομένα να το στηρίζουν και να το εμπιστεύονται χιλιάδες απλοί εργαζόμενοι με μόνο όπλο του την αλήθεια και τις αρχές του που δεν μετατοπίστηκαν για 36 ολόκληρα χρόνια ούτε χιλιοστό.?

Τέλος διαβεβαιώνουμε τους πάντες ότι αυτό το Σωματείο θα συνεχίσει να υπάρχει και να λειτουργεί μόνο όσο οι ίδιοι οι απλοί εργαζόμενοι και μόνο αυτοί το θέλουν και το στηρίζουν.  

 

Η, ΚΑΤΑ ΤΟ ΚΚΕ, ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Σ.-Ε.Υ.Σ. (ΠΡΩΗΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ)

Αφίσες

Ημερολόγιο

Τον προηγούμενο μήνα Ιούνιος 2019 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 22 1 2
week 23 3 4 5 6 7 8 9
week 24 10 11 12 13 14 15 16
week 25 17 18 19 20 21 22 23
week 26 24 25 26 27 28 29 30

Μετάφραση της σελίδας


Στοιχεία επικοινωνίας

 

Σωκράτους 51 - 2ος Όροφος

Αθήνα

Τ.Κ. 10552

 

Τηλέφωνο: 2105229813

Fax: 2105229813

E-mail: sesem  otenet.gr