ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2018

Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 26/04/2018

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ  ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ!

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ  ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ

ΣΑΝ ΜΕΡΑ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!

Το παράδειγμα των αγώνων των εργατών του Σικάγο, των εργατών στην Θεσσαλονίκη το Μάη του 1936 και των διακοσίων εκτελεσθέντων την πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή, μας δείχνουν τον ένα και μοναδικό δρόμο της ταξικής κατεύθυνσης και του αγώνα, ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Συνάδελφοι, πρέπει να πάρουμε τις ζωές μας και τις τύχες μας στα χέρια μας. Επιβάλλεται και πρέπει να είμαστε συσπειρωμένοι, όσο πότε άλλοτε. Τα τεχνητά διλλήματα και η διχόνοια που σπέρνουν η μεγαλοεργοδοσία και τα πολιτικοσυνδικαλιστικά  τσιράκια της μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση με τα τρία μνημόνια έχοντας σε ετοιμότητα το τέταρτο. Ασίγαστη προσπάθεια τους  πασχίζοντας με κάθε μέσον, είναι η κατάργηση κεκτημένων δικαιωμάτων των τελευταίων 100 χρόνων.

Εμπόδιο στα σχέδια τους μπορούμε να αποτελέσουμε μόνο εμείς οι εργαζόμενοι, είναι ιερή υποχρέωση μας να δώσουμε το χέρι στο συνάδελφο, να τον βοηθήσουμε να νικήσει το φόβο που εντέχνως του φυτεύουν στο μυαλό και στέκοντας ο ένας πλάι στον άλλο να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Φωτεινό παράδειγμα αγώνα, στο πολύ πρόσφατο παρελθόν, είναι το ίδιο το Σωματείο μας. Είναι αυτό που σε στιγμές δύσκολες και πρωτόγνωρες, όταν η απελπισία και ο φόβος φάνηκαν να βγαίνουν νικητές, έδωσε δυναμικά και αποφασιστικά τον αγώνα του, βγαίνοντας μπροστά και αντιμαχόμενο εχθρούς και «φίλους» συσπείρωσε το σύνολο των εργαζομένων  και έπραξε τα δέοντα ώστε να μείνει ζωντανή η ελπίδα για ένα εργασιακό αύριο για όλους τους εργαζόμενους στην πρώην Μαρινόπουλος. Αυτό, που από εκείνο το σημείο και μέχρι σήμερα, εξακολουθεί να είναι εγγυητής της πιστής εφαρμογής της συμφωνίας του σχεδίου εξυγίανσης στο μέρος που αφορά τους εργαζόμενους και που για την ακόμα μεγαλύτερη διασφάλιση των συμφερόντων τους  προχώρησε στην υπογραφή  Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε..

Συνάδελφοι, το Σωματείο μας να είστε σίγουροι, ότι όπως έκανε πάντα στην 36χρονη πορεία του, δεν θα διστάσει ποτέ να συγκρουστεί για την προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων απέναντι σε οποιονδήποτε, όσο και αν χρειαστεί να ¨ματώσει¨. Δεν ήταν ποτέ στο DNAτου, ούτε στρατόπεδα να διαλέγει, ούτε να γίνεται το τσιράκι και η ουρά ΚΑΝΕΝΟΣ.

Συνάδελφοι συνεχίζουμε να κρατάμε μικρό καλάθι. Ο δρόμος είναι ένας και ανηφορικός,  αυτός της ταξικής πάλης και του αγώνα.

 

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Αφίσες

Ημερολόγιο

Τον προηγούμενο μήνα Ιανουάριος 2019 Τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 1 1 2 3 4 5 6
week 2 7 8 9 10 11 12 13
week 3 14 15 16 17 18 19 20
week 4 21 22 23 24 25 26 27
week 5 28 29 30 31

Μετάφραση της σελίδας


Στοιχεία επικοινωνίας

 

Σωκράτους 51 - 2ος Όροφος

Αθήνα

Τ.Κ. 10552

 

Τηλέφωνο: 2105229813

Fax: 2105229813

E-mail: sesem  otenet.gr